Home Producten Referenties FAQ Downloads Over ons Contact Nieuws en evenementen
maximising performance

MTU

MTU Maintenance is een onderdeel van MTU Aero Engines, de grootste motorenproducten in Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan middelgrote tot grote commerciële motoren. Snelle autonome groei maakte uitbreiding van gemengde verwarmings- en koelinstallaties noodzakelijk.

Samen met pompfabrikant Pumpen Binek werd een plan opgesteld voor het optimaliseren van de installatie. De installatie werd in vijf delen onderverdeeld, met uiteenlopende behoeftes aan koeling en koelcircuits, evenals aan verwarming en proceswarmte. In de oude situatie ontstond er onvermijdelijk corrosie wanneer de installatie handmatig werd ontlucht. In alle delen van de installatie moest bestaande corrosie worden verwijderd en op betrouwbare wijze worden voorkomen dat er nieuwe deeltjes zouden ontstaan.

Hiervoor werd een beroep gedaan op de vuilafscheidingsen vacuümontgassingsoplossingen van Spirotech. Gedurende de wekenlange intensieve voorbereiding werd nauwkeuriger vastgesteld waar de verschillende appendages geplaatst moesten worden. “Deze minutieuze voorbereiding heeft echt zijn vruchten afgeworpen,” zegt Gino-Valerio Bruno van Pumpen Binek.

“Onze audit heeft aangetoond dat optimalisering van het systeem heeft bijgedragen aan een hogere betrouwbaarheid en lagere kosten, waardoor we kunnen stellen dat dit een zeer succesvolle implementatie is geweest.”


Behaalde resultaten

• Continu betrouwbare werking
• Hogere systeembetrouwbaarheid
• Lagere kosten
• Aanzienlijke energiebesparingen
• Minder onderhoud nodig
• Langere levensduur van onderdelen

De oplossing

SpiroVent Superior S6 vacuümontgassers
SpiroTrap vuilafscheider

Lees meer Lees minder Lees het hele verhaal

Met Spirotech zijn we een stuk dichter bij een van onze belangrijkste doelen gekomen, namelijk het realiseren van een continu betrouwbare werking.
- Nicholas Johnson, Project Leader, MTU Maintenance


{{ ::item.name }}

{{ ::item.name }}

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com