Home Producten Referenties FAQ Downloads Over ons Contact Nieuws en evenementen
maximising performance

Wolverhampton Universiteit

In 2011 besloot de universiteit van Wolverhampton enkele miljoenen ponden te investeren in een ultramoderne warmtekrachtinstallatie. Het doel was om de jaarlijkse energiekosten en de CO2-uitstoot aanzienlijk terug te dringen en het energienetwerk van de universiteit toekomstbestendig te maken.

In twee belangrijke gebouwen functioneerde de verwarmingsinstallatie al enige tijd slecht. Hoewel het MC-gebouw een van de nieuwste gebouwen op de campus is, was de warmteoverdracht in het gebouw slecht en kwamen er in het hele systeem regelmatig storingen voor. “We ontdekten dat vervuiling de grote boosdoener was. De filters in de koel- en luchtbehandelingsunits waren bijna volledig dichtgeslibd, wat leidde tot een sterk verminderde flow,” zegt Stephen Cocks, Energy Manager bij de
universiteit van Wolverhampton.

“Er moest hoognodig worden geïnvesteerd in de verouderde ketelruimtes in het MA-gebouw. Er waren nieuwe ketels nodig en deze moesten goed samengaan met de oudere delen van de installatie die niet vervangen konden worden. De grootste
uitdaging was om de hydraulische scheiding tussen de oude en de nieuwe ketels te waarborgen en de platenwarmtewisselaars te beschermen.”

“In 2012 hebben we een SpiroTrap vuilafscheider van Spirotech geïnstalleerd en een jaar later een SpiroVent Superior vacuümontgasser. De uitstekende reputatie van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk gaf hiervoor de doorslag, evenals een presentatie aan de vereniging van universiteitstechnici (AUE).”


Behaalde resultaten

• Jaarlijks 1000 ton minder CO2-uitstoot
• Minder storingen in het gehele systeem
• Onderhoud drastisch verminderd
• Ketels worden beschermd tegen vuil
• Geen slechte warmteoverdracht meer
• Indrukwekkende energiebesparing

De oplossing

SpiroCombi lucht- en vuilafscheiders
SpiroTrap vuilafscheider
SpiroVent Staal microbellenluchtafscheiders
SpiroVent Superior vacuümontgasser

Lees meer Lees minder Lees het hele verhaal

Sinds de ernstige vervuiling is verwijderd, hebben we in beide gebouwen geen problemen meer gehad met de stroomsnelheid, de warmteoverdracht of het dichtslibben van filters.
- Stephen Cocks, Energy Manager bij de universiteit van Wolverhampton


{{ ::item.name }}

{{ ::item.name }}

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com