Spirotech verdient 2024 2025 Great Place To Work Certificering™

Spirotech is er trots op gecertificeerd te zijn door Great Place To Work® voor het vierde jaar op rij. De prestigieuze onderscheiding is volledig gebaseerd op wat huidige werknemers zeggen over hun ervaring met het werken bij Spirotech. Dit jaar zei 87% van de Nederlandse medewerkers dat Spirotech een Great Place To Work is.

Great Place To Work® is de wereldwijde autoriteit op het gebied van werkcultuur, ervaringen van medewerkers en leiderschapsgedrag waarvan is bewezen dat het leidt tot toonaangevende omzet, behoud van medewerkers en meer innovatie.

Great Place To Work onderzoekt de cultuur van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Door middel van het medewerkersonderzoek worden de criteria voor goed werkgeverschap beoordeeld. Alleen organisaties die aan deze criteria voldoen, verdienen de titel 'Great Place To Work Certified'.

In 2019 begon Spirotech een samenwerking met Great Place To Work om inzicht te krijgen in de beleving van medewerkers, de samenwerkingsdynamiek en het leiderschap binnen de organisatie. Dit jaar hebben alle medewerkers opnieuw deelgenomen aan het medewerkersonderzoek van Great Place to Work. Uit de resultaten blijkt dat Spirotech voldoet aan de criteria voor goed werkgeverschap en daarmee het certificaat 'Great Place To Work Certified' heeft behaald.

Als familiebedrijf uit Helmond is Spirotech meer dan 50 jaar geleden gestart als pionier in Nederland op het gebied van lucht- en vuilafscheiders voor systeemwater in verwarmings- en koelinstallaties.

Great Place to Work - 87%

Hans Jacobs en Paul de Bruin, de directie van Spirotech, zijn trots op het GPTW-predicaat. Wat ooit begon als een klein familiebedrijf in Helmond, is uitgegroeid tot een internationale marktleider met kantoren in Duitsland, Engeland, België en Oostenrijk. Ondanks deze groei blijft Spirotech trouw aan zijn familiebedrijf-roots. Het bedrijf staat bekend om zijn sociale karakter, waar mensen samenwerken, elkaar ondersteunen en successen vieren, maar ook leren van fouten.

In Nederland, Duitsland, UK en Oostenrijk zijn voldoende werknemers werkzaam om in aanmerking te komen voor een apart landelijk certificaat. We zien de 4 certificaten als een mooi bewijs dat we in het algemeen een fijne organisatie zijn om in te werken. Het belangrijkste is dat de terugkoppeling van de medewerkers de basis vormt om continu te werken aan het verhogen van het werkgeluk.

Voor onze Oostenrijkse collega’s was het de allereerste keer dat ze op deze manier zich konden uiten over het werken in de Spirotech organisatie. We zijn dankbaar dat zovelen de moeite hebben genomen om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de organisatie door mee te doen en blij om te zien dat we Spirotech ervaren als een Great Place to Work!

René Brouwers, algemeen directeur van Great Place To Work Nederland: "Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat is de overtuiging van Great Place To Work. Organisaties met een cultuur van vertrouwen, trots en plezier, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient.”

René over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Deze aanpak hanteren wij wereldwijd in 60 landen bij jaarlijks ruim 10.000 organisaties.”

Zou jij bij Spirotech willen werken?

Bekijk dan snel onze vacatures en wie weet kunnen wij jou dadelijk als één van onze nieuwe collega's begroeten!

Actuele vacatures bij Spirotech