Gecombineerd lucht- en vuilafscheiding (incl. hydraulische balancering)

De hedendaagse energie-efficiënte verwarmings- en koelinstallaties bieden een optimaal rendement wanneer het installatiewater vrij is van lucht en vuil. Om de kwaliteit van het systeem water zo optimaal mogelijk te houden is het dan ook raadzaam om zowel een lucht- als vuilafscheider toe te passen.

Spirotech biedt twee productseries die speciaal zijn ontwikkeld voor het gelijktijdig verwijderen van lucht en vuil. Deze afscheiders verwijderen constant lucht, microbellen en vuildeeltjes uit het installatiewater. Een productserie (SpiroCross) is speciaal ontwikkeld voor HVAC en proces systemen met gescheiden circuits of meerdere groepen en pompen waar een goede hydraulische balans vereist is.

Verwijder lucht en vuil uit uw systeemwater!

Al onze gecombineerde lucht- en vuilafscheiders zorgen er voor dat uw systeemwater vrij is van:

  • circulerende lucht
  • microbellen
  • vuildeeltjes > 5 µm

Extra hydraulische balancering

De SpiroCross zorgt ook voor een goede hydraulische balans in HVAC en proces systemen met gescheiden circuits of meerdere groepen en pompen.

Deeltjes grootte Spirotech producten

Onze oplossingen voor gecombineerde lucht- en vuilafscheiding

De positie van een SpiroCombi in uw systeem

De SpiroCombi dient bij voorkeur op het heetste punt in het systeem geplaatst te worden. In een verwarmingssysteem is dit na de uitgang van de verwarmingsunit. Bij een koelsysteem is dit in de retourleiding, net voor deze de koelunit in gaat.

Ontdek de nieuwe SpiroCross

Spirotech introduceert de SpiroCross XC-M. De volgende generatie hydraulische verdelers in combinatie met lucht- en vuilafscheiding met unieke magneetveld-versterkende technologie.

INNOVATIE DIE BLIJFT HANGEN