Bescherm uw zonnecollectoren en hybride zonnepanelen

Vandaag de dag zijn vele huizen uitgerust met zonnecollectoren en zonnepanelen om energie op te wekken. Ze kunnen daarnaast ook gebruikt worden om uw tapwater te verwarmen of uw verwarmingssysteem. Dit worden ook wel hybride zonnepanelen genoemd.

Lucht verwijderen bij hoge druk & temperatuur

Bij zonnecollectoren en hybride zonnepanelen wordt warmte getransporteerd naar de boiler of verwarmingssysteem via het systeemwater. Het is ontzettend belangrijk om er voor te zorgen dat er geen lucht aanwezig is in het systeemwater. Zeker voor de delicate onderdelen, inclusief het koelsysteem, van uw panelen.

Wij hebben verschillende producten ontwikkeld die de hoge temperatuur en druk in het systeem kunnen weerstaan en er voor zorgen dat de lucht uit het systeemwater gehaald wordt.

Spirotech - Luchtafscheiding in zonnepanelen
Bij hoge temperaturen is het een hele uitdaging om lucht uit het systeem te krijgen en systeemwater erin te houden!
Oplossingen van Spirotech voor zonnepanelen met AutoClose functie

Extra veiligheid met de revolutionaire  AutoClose technologie

Net als de standard SpiroTop & SpiroVent Solar, voor hoge temperatuur (tot 180 °C) en werkdruk (tot 10 bar), hebben we ook de SpiroTop & SpiroVent Solar met het AutoClose systeem. Dit systeem is ontwikkeld en gepatenteerd door de experts van Spirotech.

De SpiroTop & SpiroVent Solar - AutoClose voorkomen dat het systeemwater (met min. 20% en max. 50% glycol) verdampt wanneer de temperatuur boven het kookpunt komt. HIermee vookomt u dat het systeem 'droogkookt'. De SpiroVent Solar - AutoClose, met verticale verbinding, kan ook gebruikt worden om het systeemwater luchtvrij te houden.

Dankzij het AutoClose principe blijven zonnecollectoren en hybride zonnepanelen continue vrij van lucht en leveren ze de beste prestaties

Onze oplossingen voor de bescherming van uw zonnecollectoren en hybride zonnepanelen