Als Helmonds familiebedrijf zijn wij als eerste in Nederland gestart met de ontwikkeling van lucht- en vuilafscheiders voor toepassing in verwarmings- en koelinstallaties. Met een lucht- en vuilafscheider bespaar je niet alleen energie (tot wel 13%), maar voorkom je ook slijtage aan de (vaak) kostbare componenten in je installatie zoals de verwarmingsketel of warmtepomp.

Onze producten worden grotendeels geproduceerd in Nederland met hoogwaardige materialen zoals messing en staal. Daarnaast gebruiken we hoge kwaliteit magneten om al het schadelijke magnetiet, bekend van het “zwarte water” in je verwarming, te verwijderen. Inmiddels produceren en leveren wij ook producten voor vacuümontgassing, drukbehoud, hydraulische verdelers en additieven. Op basis van een uitgebreide wateranalyse, uitgevoerd in ons laboratorium in België, kunnen wij jou bovendien een advies op maat geven!

De revolutionaire  Spirotube, ontwikkeld door onze oprichter Frans Roffelsen

Dit alles maakt dat Spirotech uitgegroeid is tot een expert en tevens marktleider op het gebied van systeemwaterkwaliteit in verwarmings- en koelinstallaties. Onze producten worden dan ook al jarenlang door internationale ketel- en warmtepompfabrikanten, installateurs en adviseurs in de woningbouw- en utiliteitsprojecten voorgeschreven.

Spirotech is Great Place To Work Certified!

Great Place To Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. Alleen organisaties die de vereiste score behalen mogen direct de titel Great Place To Work Certified dragen.

In 2019 is Spirotech gaan samenwerken met Great Place To Work om inzicht te krijgen in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen de organisatie. Ook dit jaar is weer de mening van alle medewerkers gevraagd in het Great Place to Work medewerkersonderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat Spirotech voldoet aan de criteria voor goed werkgeverschap en daarmee het certificaat 'Great Place To Work Certified' heeft behaald.

Als Helmonds familiebedrijf is Spirotech meer dan 50 jaar geleden als eerste in Nederland begonnen met het ontwikkelen van lucht- en vuilafscheiders voor systeemwater in verwarmings- en koelinstallaties.

Kwaliteit is niet alleen een producteigenschap, het is een gewoonte

Kwaliteit is ieders eigen verantwoordelijkheid. Of je nu een producent, distributeur, voorschrijver of installateur bent, we willen allemaal waarde toevoegen voor u en u de beste service verlenen.

Om u de beste service te verlenen als expert beperken wij ons niet alleen tot het maken van de hoge kwaliteit producten voor uw verwarmings- en koelsysteem. Wij bieden ook de service om u ook te kunnen helpen bij toekomstige behoeften en uitdagingen.

Dit betekent dat wij er naar streven ons constant te verbeteren om u zo de beste klantervaring te bezorgen en een inspirerende werkplek voor onze medewerkers te creëren. Daarom zijn wij ISO gecertificeerd.

Dun & Bradstreet

Op 6 mei 2021 heeft Dun & Bradstreet verklaard dat Spirotech B.V. geregistreerd staat als

Dun & Bradstreet Rating 1 bedrijf
D-U-N-S nummer 40-961-2397

Dit betekent dat we in de hoogste kredietwaardigheidsklasse zitten met een minimaal risico op faillissement.

Download het Dun & Bradstreet certificaat

Spirotech - Dun & Bradstreet Rating 1

Sociale en milieutechnische verantwoordelijkheid

Spirotech wil niet alleen een goede werkgever en leverancier zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid in de samenleving en ten aanzien van het milieu serieus. Wij ondersteunen diverse initiatieven buiten het feit dat we producten leveren die de energie-efficiëntie verhogen.

Wij zijn betrokken bij maatschappelijke en milieutechnische uitdagingen en ondersteunen (lokale) initiatieven en projecten op het gebied van:

  • Gezondheid en welbehagen van mensen, medisch onderzoek
  • Gelijke behandeling en toegang tot scholing en persoonlijke ontwikkeling
  • Bescherming van dieren, specifiek het leven in zeeën en oceanen
  • Oplossingen voor duurzame productie en gebruik