Een verbeterde dompelbuis voor de SpiroTrap en SpiroCombi

De experts van Spirotech hebben de dompelbuis met mageet verbeterd van de vuilafscheider in de SpiroTrap en SpiroCombi. En daarmee zijn deze stalen vuilafscheiders met magneet nog eenvoudiger te onderhouden. De nieuwe vuilafscheiders onttrekken automatisch (magnetisch) vuil uit het systeemwater van koel- en verwarmingssystemen om rendementsverliezen tijdens de gehele levensduur te voorkomen. De verbeterde SpiroTrap- en SpiroCombi-modellen worden vanaf 1 januari 2021 geleverd.

Installatie- en onderhoudsgemak

De nieuwe dompelbuis is uitgerust met een 360-graden draaibare spuikraan, waardoor installateurs de spuikraan van de SpiroTrap en SpiroCombi eenvoudiger kunnen positioneren in de richting van een afvoer. Tevens wordt het trekkoord om het magnetisch vuil te verwijderen voortaan beter begeleid, waardoor deze minder snel kan beschadigen. Beide dompelbuisverbeteringen vergroten zowel het installatie- als onderhoudsgemak van de SpiroTrap en SpiroCombi.

Corrosie voorkomen

Voor een optimaal rendement van de moderne energie-efficiënte verwarmings- en koelsystemen is een optimale waterkwaliteit vereist. Deze systemen presteren namelijk alleen optimaal als lucht en vuil continue uit het systeemwater worden verwijderd. Circulerende lucht en luchtbellen veroorzaken na verloop van tijd corrosie waardoor vuil en andere verontreinigingen de doorstroming verstoren. Als gevolg hiervan gaan verwarming- en koelsystemen minder efficiënt werken en neemt het energieverbruik toe.

The new dry pocket developed by Spirotech

Innovaties verlengen levensduur van uw installatie

De experts van Spirotech ontwikkelen al vijf decennia innovatieve oplossingen die de systeemwaterkwaliteit verbeteren en de levensduur van installaties verlengen. Behalve de nieuwe SpiroTrap, SpiroCombi en SpiroCross modellen ook vul- en reinigingssystemen en speciaal ontwikkelde additieven die uw installatie en de waterkwaliteit op peil houden. Tevens beschikken wij over een eigen laboratorium om watermonsters te analyseren en op basis van de resultaten een advies uit te brengen voor het optimaliseren van bestaande installaties.

Bekijk hier onze producten voor vuilafscheiding