BAM verhelpt probleem in appartementencomplex samen met Spirotech

BAM Bouw en Techniek, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, heeft een probleem met het stadsverwarmingssysteem in een Rotterdams appartementencomplex met dertien verdiepingen succesvol opgelost met hulp van Spirotech. De bewoners van de bovenste verdiepingen hadden last van koude radiatoren en besloten BAM in te schakelen om het probleem op te lossen.

“Spirotech heeft ons in het verleden al eens geholpen met een soortgelijk probleem in een ander stadsverwarmingsproject. We waren erg tevreden met hun expertise en wisten dat ze ons ook in deze situatie konden helpen.”
aldus Jeroen Lansink, projectleider beheer & onderhoud bij BAM Bouw en Techniek

Snelle levering was cruciaal

Uit de samen met Spirotech uitgevoerde analyse bleek dat de stadsverwarmingsinstallatie van het Rotterdamse appartementencomplex slecht presteerde door drukverlies in het systeem. Op basis van de resultaten uit de analyse is er samen met de experts van Spirotech gekeken naar een oplossing.

Spirotech producten toegepast in een appartementencomplex in Rotterdam

Om de bewoners zo snel mogelijk weer een comfortabele binnenklimaat te bezorgen, was een snelle oplossing en levering van de benodigde producten essentieel. "De levertijd was voor ons doorslaggevend," zegt Lansink. "Spirotech kon de benodigde materialen in twee weken leveren, terwijl andere leveranciers minstens zes weken nodig hadden."

Naast de snelle levertijd, was Lansink ook onder de indruk van de expertise van Spirotech. "Ze hebben ons niet alleen geholpen om de oorzaak van het probleem te vinden, maar boden ook een passende oplossing aan tegen een concurrerende prijs". Spirotech heeft voor dit project rechtstreeks vanuit de fabriek in Oostenrijk een pompgestuurd systeem voor drukbehoud geleverd. Deze bestaat uit een MultiControl Kompakt Solo met een vat van 500 liter met drie geschakelde expansievaten (500 liter) en een voorschakelvat van 500 liter Daarnaast een Spirovent Superior Vacuümontgasser voor het verwijderen van alle lucht uit het systeem!

“Daarom ben ik blij dat BAM Bouw en Techniek en Spirotech snel hebben gehandeld om het probleem op te lossen. Daarna was ik ook blij om berichten van bewoners te ontvangen dat ze het weer lekker warm in huis hebben”,
vertelt huisbaas Teczan Mouminoglou.

Blije bewoners én huisbaas

“Ik kreeg tijdens koude winterdagen steeds meer klachten van de bewoners, vertelt huisbaas Teczan Mouminoglou. “Ik ben dan ook blij dat BAM Bouw en Techniek en Spirotech snel hebben gehandeld om het probleem op te lossen. Het was fijn om berichten van bewoners te ontvangen dat ze het weer lekker warm in huis hebben”.

“Voor BAM Bouw en Techniek was het belangrijk om een oplossing te vinden die de bewoners tevreden zou stellen. De eerdere oplossing, een ‘work-around’ met de bestaande pomp, was niet toereikend voor het complex met honderden bewoners. De SpiroExpand MultiControl Kompakt van Spirotech is een professionele oplossing die zorgt voor een constante druk in de stadsverwarmingsinstallatie. Hierdoor hebben de bewoners altijd warm water en verwarming, aldus Lansink.

SpiroVent Superior S600 en SpiroExpand MultiControl Kompakt toegepast in appartementencomplex in Rotterdam

Snelle service, vakkundig advies en betrouwbare producten

Lansink is zeer tevreden over de samenwerking met de specialisten van Spirotech. Hij roemt de goede bereikbaarheid, de snelle service, het vakkundige advies en de betrouwbare producten. Ook de korte reactie- en levertijd waren een groot pluspunt. 

Dankzij de oplossing(en) van Spirotech functioneert de installatie nu weer probleemloos. Met de toevoeging van het automatisch bijvullen en ontluchten van het systeemwater is het rendement van het systeem ook nog verbeterd.