Gratis webinar georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met:

VIESSMANN_Logo-300x63.png   & logo-BW-300x59.jpg

Donderdag 1 april - 12:30 - 13:30 uur

Direct inschrijven

Hoe verduurzaam ik mijn bestaande installatie?

Van het gas los wordt vaak gepresenteerd als de enige weg naar verduurzaming. Maar van het gas af is zeker op korte termijn lang niet altijd de beste oplossing. Voor grotere installaties in de utiliteit of gestapelde woningbouw zijn ook andere, duurzame en toekomstbestendige oplossingen mogelijk.

In het webinar ‘Hoe verduurzaam ik mijn bestaande installatie’ laten Viessmann en Spirotech zien welke toekomstbestendige en betaalbare oplossingen er zijn voor bestaande gebouwen. De eerste vraag daarbij is wat de te verwachten levensduur van een gebouw is en welke installatie er in zit. Op basis van budget en ambitie zijn dan diverse toekomstbestendige scenario’s mogelijk, waarbij ook gekeken wordt naar de total cost of ownership.

Diverse combinaties

Oplossingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit combinaties van warmtepompen en gasketels, samen met PV-panelen of zonnecollectoren. Maar ook ketels die voorbereid zijn op waterstof behoren tot de duurzame oplossingen. Daarbij zijn ook de bouwkundige schil en de bestaande afgiftesystemen van invloed.

Door te letten op de kwaliteit van het systeemwater zijn eveneens forse besparingen op de CO2-uitstoot haalbaar. Met onder meer een juiste vuilafscheiding en ontluchting is tot 13 procent energiebesparing te realiseren; tevens is een goede drukbehoud-installatie van essentieel belang. Dit beperkt ook het noodzakelijke onderhoud en resulteert dus in een lagere total cost of ownership.

Dit webinar vindt plaats op 1 april vanaf 12.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Viessmann en Spirotech. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Direct inschrijven