Lucht - en vuilafscheiding in warmtepompsystemen

Warmtepompen worden al decennia toegepast in woningen, utiliteitsgebouwen en de industrie. De laatste jaren zie je een enorme toename in de verkoop en installatie van warmtepompen. Dit komt door de toenemende vraag naar energiezuinigere en milieuvriendelijkere verwarmings- en koeloplossingen.

Deze complexe systemen bevatten veel componenten die gevoelig zijn voor lucht en vuil in het systeemwater dat door de installatie loopt. Hierdoor is het belang van effectieve lucht- en vuilafscheiding in warmtepompsystemen groot.

Meer weten, download hier de brochure!

Spirotech Heatpump brochure

Roadshow lage-temperatuurverwarming

Proef kennis in een smaakvol kader

De energietransitie houdt meer in dan gewoon CV-ketels vervangen door warmtepompen. Een warmtepomp haalt immers het beste rendement bij lagere temperatuurregimes. De afgifte-installatie moet dus afgestemd zijn op lage-temperatuurverwarming.

Om de installateur te informeren over wat daar allemaal bij komt kijken, organiseren vier vooraanstaande fabrikanten een roadshow. Omdat de boog niet altijd gespannen moet staan, gebeurt dit in een aangenaam kader: de uiteenzettingen worden gegeven telkens in een andere brouwerij, met aansluitend de gelegenheid tot een bezoek.

Interesse, schrijf je hier in!

Oplossingen voor de toekomst

Spirotech biedt meerdere oplossingen aan die uitermate geschikt zijn voor (hybride) warmtepompsystemen:

Door continu effectief lucht en vuildeeltjes uit het systeemwater te verwijderen blijven gevoelige installatiecomponenten beschermt en heb je minder kans op onnodige storing en onderhoud aan een warmtepompinstallatie.

Weet jij alles van warmtepompsystemen?

De toenemende vraag naar energie-efficiënte en milieuvriendelijke HVAC-oplossingen, samen met ondersteunend beleid en stimulansen, heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van warmtepompen in Europa.

Deze complexe systemen bevatten veel componenten die gevoelig zijn voor lucht en vuil in het systeemwater dat door de installatie loopt. Hierdoor is het belang van effectieve lucht- en vuilafscheiding in warmtepompsystemen groot.

Wist jij dit al of valt er nog wat te leren? Doe de test en kom erachter of jouw kennis van warmtepompsystemen 'made for the future' is! Maak je tevens kans op een Knipex Toolkit!

De test is niet meer beschikbaar je kunt niet langer deelnemen.

Test jouw kennis

Download hier de brochure

In de warmtepompbrochure vertellen we je alles over lucht- en vuilafscheiding in (hybride) warmtepompsystemen. Een belangrijk onderwerp wanneer je graag het beste rendement uit jouw installatie haalt en gevoelige onderdelen wil beschermen tegen de negatieve gevolgen van lucht en vuil in installatiewater.

Vul het formulier volledig in en druk op "Download brochure", dan wordt de brochure direct geopend!